Cédrová kaša má takmer ideálnu rovnováhu živín a prospešných látok. Vďaka vysokému percentu vlákniny je borovicová kaša mimoriadne prospešná pre zdravie gastrointestinálneho traktu. Vláknina, ktorá vstupuje do ľudského čreva, hrá úlohu akejsi špongie: zbiera, viaže toxíny, odpad a iné „smeti" a odstraňuje ich z tela.
Cédrová kaša neobsahuje GMO a škodlivé chemikálie, farbivá a zvýrazňovače chuti. Je kompletným zdrojom vlákniny, antioxidantov, vitamínov E, B, železa, vápnika a jódu.
Cédrová kaša je dokonale vyvážený zdravotný produkt. Je ľahko absorbovaný telom a má množstvo cenných vlastností:
Proteín z píniových orieškov obsahuje veľké množstvo prírodného antioxidantu vitamínu E, ako aj komplex vitamínov B, ktoré priaznivo pôsobia na nervový systém. Okrem toho píniové oriešky obsahujú esenciálne omega-3 a omega-6 polynenasýtené mastné kyseliny. Najsilnejší proteín z píniových orieškov obsahuje veľké množstvo metionínu, ktorý zlepšuje činnosť pečene a pankreasu, tryptofán, ktorý zlepšuje náladu a lyzín, ktorý je potrebný na tvorbu kolagénu, ktorý zabezpečuje pružnosť a hladkosť pokožky a dobrý stav. kĺbov.
Vláknina , obsiahnutá vo veľkom množstve v kaši, jej dáva pozoruhodnú vlastnosť, že čistí črevá od odpadu a toxínov. Pravidelná konzumácia kaše zlepšuje črevnú motilitu, odstraňuje tráviace problémy a zabraňuje rozvoju dysbiózy. Vláknina zabraňuje vstrebávaniu cukru a pomáha znižovať jeho hladinu v krvi.
Preto je užitočný na prevenciu rozvoja cukrovky . Vláknina pôsobí v črevách ako „metla", ktorá odstraňuje stagnujúce odpadové látky. Vďaka vláknine si môžete upraviť svoju hmotnosť – vláknina pomáha zrýchliť metabolizmus, čím bráni kilám navyše usádzať sa na vašej postave.
Čo robí cédrovú kašu obzvlášť užitočnou, je obsah minerálov v nej: horčík a draslík - pre normálnu činnosť srdca a reguláciu krvného tlaku, železo - pre zásobovanie tela kyslíkom, fosfor - pre normálny rast a udržanie celistvosti kostí a zubných tkanív.
4-5 polievkových lyžíc (1 porcia) kaše zalejte 150 ml horúcej vody alebo mlieka. Dôkladne premiešame a prikryjeme pokrievkou. Kašu necháme 5-7 minút vylúhovať a dochutíme olejom. V prípade potreby pridajte med alebo cukor.
Cédrová kaša obsahuje významné množstvo všetkých vitamínov rozpustných v tukoch (provitamíny A, E, D, K) a vo vode (vitamíny B, C, P, PP), čo umožňuje jej použitie na prevenciu a korekciu hypovitaminózy.
Aktívne zloženie —
Jáhlové vločky, múka z píniových orieškov, múka z ľanových semienok, jablková dužina, cukor, kukuričný sirup, kokosové maslo, môže obsahovať stopygréckeho orecha
Kontraindikácie —
Individuálna neznášanlivosť na zložky.