Múka z čiernej rasci je prírodný produkt funkčnej výživy. Jeho zloženie, ktoré má širokú škálu účinkov zlepšujúcich zdravie, obsahuje: 15 nepodstatných a nenahraditeľných aminokyselín, hrubú vlákninu, mastné kyseliny (linolová, linolénová, olejová atď.), Vitamíny, rôzne makro- a mikroelementy, esenciálne oleje a ďalšie užitočné pre látky pre ľudské zdravie.
Čierna rasca je jednoročná bylina. Ľudia jej hovoria aj nigella, čierny koriander. Na východe sa liečivé vlastnosti čiernej rasce používajú a ctia viac ako 3000 rokov. Už v tých dávnych dobách sa čierna rasca používala nielen na varenie, ale aj v medicíne a kozmeteológii. Dnes máme príležitosť oceniť liečivé vlastnosti tejto úžasnej rastliny.
Zloženie: múka z čiernej rasce
Môže obsahovať stopy sezamu a horčice, arašidov alebo iných orechov.
Kontraindikácie: Individuálna neznášanlivosť na výrobok, tehotenstvo, exacerbácia gastrointestinálnych chorôb. Múka z čiernej rasce je tiež kontraindikovaná pre tých, ktorí podstúpili operácie transplantácie orgánov.
Výživové a energetické hodnoty na 100g: 378kcal, bielkoviny: 25g, tuky: 10 g, uhľohydráty: 47g
Spôsob použitia:
Na varenie: Čierna rasca sa vo varení široko používa ako aromatické korenie. Používa sa na pečenie chleba a sušienok, na nakladanie a konzervovanie, solenie zeleniny. Taktiež sa použív a na pečenie v pomere k pšeničnej, ražnej, ovsenej alebo kukuričnej múke.
Múku môžete jesť aj v čistej forme, zriedením 1 lyžičky v 100 ml teplej vody a pridaním 1 lyžičky medu. Pite ráno a večer 30 minút pred jedlom.
Obsah: 250g
Krajina pôvodu: Ukrajina
3,60 €