Okrem cenného vitamínu C obsahuje železo, betakarotén, vitamíny B1, B2, A a PP.
Šípky regulujú metabolické procesy, funkciu endokrinných žliaz a orgánov tvoriacich krv, majú antisklerotické, antimikrobiálne, sedatívne, protizápalové, hojenie rán, diuretické účinky. Dokonale posilňuje imunitný systém. Šípka pomáha pri nedostatku vitamínov, všeobecná nevoľnosť. Používa sa tiež pri hypertenzii, anémii, bronchitíde, ateroskleróze, pneumónii. Užitočné pri krvácaní rôzneho pôvodu (pľúca, maternice, hemoroidy), ochorenia obličiek, žlčníka, pečene. Šípky navyše pomáhajú zlepšovať metabolizmus, spomaľujú proces starnutia.
Kyselina askorbová (vitamín C) zvyšuje odolnosť proti gastrointestinálnym infekciám, zvyšuje odolnosť organizmu proti nachladnutiu, má ochranný účinok so zvýšeným žiarením.
Dávkovanie: Dospelí 1 čajová lyžička (5 ml) 3-krát denne s jedlom.
Energetická hodnota: na 100 g: 310kcal/1298 kJ.
Výživová hodnota: na 100 g: uhľohydráty(glukóza): 77,5g
Zloženie: voda, cukor, šípky, kyselina citrónová (antioxidant), kyselina askorbová (vitamín C) , benzoán sodný (konzervačné látky).
Skladujte pri teplote do + 25 ° C na suchom mieste.
Obsah: 250 g