Štúdie ukázali, že silymarín má antioxidačné vlastnosti a výraznými hepatoprotektívnimi účinkami - zabraňuje poškodeniu pečene vyvolané toxínmi a drogami. Komplex flavonoidov zabraňuje prenikaniu toxických látok a odbúrava ich skôr, než začnú vyvíjať svoj škodlivý vplyv na pečeňové bunky. Okrem toho, silymarín stimuluje syntézu proteínov a fosfolipidov v infikovaných bunkách pečene, urýchľuje procesy obnovy.
Múka zo semien pestreca mariánskeho je bohatá na:
- vlákninu , ktorá prispieva k normalizácii tráviaceho traktu, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje chudnutie, odstraňuje soli a ťažké kovy z tela, stabilizuje hladinu cukru v krvi, bráni tvorbe žlčových kameňov;
- polynenasýtené mastné kyseliny, fytosteroly, aminokyseliny a stopové prvky.
Spôsob použitia: 1 čajová lyžička 2 x denne dobre požuť a zapiť teplou vodu. Zosilnený účinok dosiahnete ak užijete drvinu 1 hodinu pred jedlom. Trvanie kúry 1-2 mesiace. Taktiež sa používa na pečenie v pomere k pšeničnej, ražnej, ovsenej alebo kukuričnej múke. Môžeme pridať do rôznych jedál: šalátov, polievok, koláčov,palaciniek a ranných obilninových kaší.
Môže obsahovať stopy sezamu a horčice, arašidov alebo iných orechov.
Kontraindikácie: Individuálna neznášanlivosť, tehotenstvo, dojčenie.
Zloženie: Pestrec mariánsky semená zomleté.
Nutričná hodnota 100 g výrobku: tuky: 4g, sacharidy: 57g, bielkoviny: 20g
Energetická hodnota v 100 produktu: 344 kcal
Obsah: 250g
Krajina pôvodu: Ukrajina
4,90 €